hixsplit Hírek

Korábbi hírek: 4321

Frissített dokumentáció és RPM csomag

Készült egy újabb csomag, melyben a dokumentáció hibái (helyesírás/ékezetek) kerültek (nagyrészt) javításra. A program emiatt nem kapott új főverziószámot, csak a debian csomag revision numberje nőtt eggyel.

Immáron kikerült a honlapra is a frissített és új alapokra (texinfo) hozott doksi HTML, plain text és info formátumban.

Új kiadás: v1.7.4

Megjelent az v1.7.4! Irány a letöltés oldal.

Igazi ritkasággal bővült az archívum rovat!

Igazi kuriózummal bővült a hixsplit archívum (köszönet Fehér Sándornak). Mostantól a letöltés oldalon elérhető a program igen korai, 1.1-es verziója!

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kíván az egész hixsplit csapat!

Idén is lesz Linux Mikulás

Ugyan nem tartozik szigorúan a hixsplithez, ámde érdemes megemlíteni, hogy idén is lesz Linux Mikulás! Időpont: 2002. december 7. szombat 14:00 — 19:00 Bővebb infókért lágotassátok meg a http://www.linuxmania.hu/mikulas/index.html honlapot.

Elindult a hivatalos hixsplit levelezőlista

Kisebb változtatások a letöltés oldalon, a potato-s törött link kijavítása.

Elindult végre a hivatalos hixsplit levlista! Téma: minden, ami kapcsolódik a programohoz, a honlaphoz. Felirakozáshoz küldj egy levelet a hixsplit-users-request kukac hixsplit pont hu címre, a levél tárgy sorába írd a ``subscribe'' szót, majd kövesd a levélben kapott utasításokat.

Frissült az RFK spam-kezeléssel foglalkozó szakasza

Örömmel jelentem, hogy elkészült a friss RFK! Változott a spam kezelés, erről az RFK 3.1-es pontjában olvashatsz.

Nem kisebb öröm, hogy elindult a hivatalos hixsplit levelezőlista! Bővebbet az RFK 5. pontjában! A webes archivum készülőben, amint meglesz itt fogom jelezni.

Új PHP-t kellett fordítani forrásból

Valami eléggé erősen másképp működik a 4.2.x-es PHP-ben, ezért fordítottam egy új Apache-ot 4.1.2-es PHP-vel. Ezzel tökéletes, semmi hiba nincsen.

Túl vagyok a frissítésen, bár még nem tökéletes

Túl vagyunk a frissítésen, végül is majdnem zökkenőmentes volt, kisebb átmeneti gondok adódtak. Nagyobb baj viszont, hogy egyelőre kényszerűségből más POP3S daemont kellett üzembe állítanom, ami nem tud MySQL-ből authentikálni. Így annak a pár embernek, akinek van hixsplites mail címe, kicsit több macerát okozott a helyzet.

Holnap szerver frissítés!

Elérkezett az idő, holnap, azaz csütörtökön délután 17 és 18 óra között szeretném megejteni a szerver upgrade-et. Ezidő alatt nem lesz elérhető semmilyen szolgáltatás, ha valaki eközben írna levelet egy hixsplit-es mail címre, az vissza fog pattanni Timeout hibaüzenettel. Remélhetőleg nem lesz túl sok ilyen. Igyekszem zökkenőmentesen lebonyolítani a frissítést!

Symlink módosítás, szerver upgrade bevezető

Teljesen elfeledkezdtem arról, hogy a stable symlinket átállítsam potato-ról woody-ra. Ez történt meg most, így ha valakinek mégis a potato-s változatra lenne szüksége, az most fixen potato-t írjon az apt sources.list fileba.

Pár szót a hamarosan bekövetkező disztribúció frissítésről:

Inkább nem ígérgetünk az új kiadást illetően

Ezentúl inkább nem ígérgetünk, majd jön az új kiadás amikor jön. :-) A dist-upgrade viszont tényleg egyre közeleg, itt a hírek oldalon is jelezni fogom a pontos dátumot (amikor már végre ismert lesz előttem is).

Már nem keresünk RPM maintainert

Igen, élünk még és köszönjük szépen megvagyunk. :-) Az oldal nem változott, és a program fejlesztése is lepihent, de hamarosan várható az új kiadás friss "feature halmazzal".

Leszedtem az "RPM Maintanert keresünk" felhívást, mivel a túlzott jelentkezéseket nem bírta a rendszer. :-) Azért itt megemlítem még1x, ha kedved, időd és tudásod van jelentkezz bátran RPM csomagkészítőnek.

Megújult a levelezőrendszer, új MTA, vírusszűrés stb.

Kéremszépen, új MTA került a hixsplit-re, exim-et szépen elbúcsúztattuk, és örömmel üdvözöljük az új királyt, a qmail-t. :-) (Ja, erről nem nyitok hitvitát!) Ezzel egyidőben már mail virusscanner is van, sophie "személyében". Így most remekül működik a qmail + qmail-scanner + sophie + spamassassin négyes. Pici változás állt be éppen emiatt a spam-feldolgozás menetében, erről bővebbet — hamarosan — az RFK-ban olvashatsz, bár ez úgyis csak azokat érinti akik rendelkeznek mail accounttal.

Frissült a publikus kulcsok oldal

Frissült a Publikus kulcsok oldal, egy újabb hixsplit-es e-mail címmel (is) rendelkező felhasználó GPG kulcsával.

Korábbi hírek: 4321