hixsplit Hírek

Korábbi hírek: 4321

Apró módosítás a letöltés oldalon

Egy picit átalakítottam a download oldalt, az md5sum most már csak a régebbi verziók mellett van, így az új release mellett marad hely a megjelenés dátumának. Frissítettem a letöltésszámlálókat is.

Új Debian Woody csomag: v1.7.3-2

Új woody-s deb csomag, 1.7.3-2, már a revision 1-ben is ki volt javítva az ominózus bug, csak épp elfelejtettem megnövelni a számot, így az apt azt hitte nem változott semmi. Updated.

Új kiadás: v1.7.3

Új kiadás, megjelent a v1.7.3!

Gondok az 1.7.0-ás Debian Woody csomaggal

kistee jelezte, hogy bajok vanak az 1.7.0-s deb fájlokkal, reményem szerint sikerült kijavítani a hibákat, és elkészítettem az új 1.7.1-es deb-eket.

A Publikus kulcsok oldalra felkerült Ignotus kulcsa.

Új kiadás: v1.7.1; a hardver stabilizálódott

Új kiadás, megjelent a v1.7.1! Újítás: HIX Józsi féle e-mail cím spam védelem dekódolása.

A hardver úgy néz ki stabilizálódott, hogy kivettem azt a két db kétes eredetű modult. Jóhír, mert legalább akkor nem a kernel a hibás.

Lerohadt a szerver péntek este

Megtörtént amitől tartottam: péntek este kernel panic. Csak nem hagyhattam már egész hétvégére így a szervert, bejöttem és újraindítottam. Ezzel egyidőben a 4 EDO RAM modulból kettőt kivettem, így most 64 MB van benne. Elindítottam egy memtest-et, eddig fut gond nélkül, és még nem látom nyomát a lehetséges kernel panicnak.

Működő fórum, nem működő hardver

Igen, végre nemcsak hogy működik a fórum, hanem egyenesen a phpBB 2.0-s verziója került fel! Hála Egerváry Gergelynek, készült hozzá magyar nyelvkiegészítés.

És most egy sokkal szomorúbb hír: az új vas (vagy az új kernel?) lényegesen megbízhatatlanabb. :( Ezalatt a két nap alatt már kétszer volt kernel panic. (Azt hiszem ilyenkor jönne jól egy watchdog kártya. :-)) Folyamatosan nyúzom a gépet, hogy kiderüljön a hardver avagy a kernel-e a hibás. Előre is elnézést, ha néha nem lesz elérhető az oldal, ez a fentieknek lesz betudható.

Új szervert kapott a hixsplit

Új szerverre költözött a cumó. Az öreg 486-ost felváltotta egy P1-233, és kapott egy új HDD-t is a rendszer, kibővítve így a lehetőségeket. Mivel a puszta "copy&paste"-n kívül jelentősebb beavatkozások is történtek (pl. új csomagkezelő, új mysql), bizony előfordulhat, hogy nem minden működik (vagy úgy működik), ahogy régen. Folyamatosan javítgatom, ha észreveszel valamit ami nem megy (kivéve a fórumot, mert arról tudok :-)) akkor írd meg!

Új köszöntő, működő látogatószámláló, új publikus kulcsok

A főoldal információtartalma megsokszorozódott, lévén az immár Ignotus által bepötyögött oldal van fent. :-)

Most már működik a látogatószámláló is, nem egy előre fixen beírt érték van ott... :-) Részben ezért (és részben másért) áttertünk PHP alapokra, a későbbiekben még nagyon jól fog jönni!

Immáron a Publikus kulcsok oldalon is van hasznos infó, Mail Administrator és LiRul kulcsai már letölthetők.

Publikusan is elérhető mától a hixsplit.hu domain!

Nos, értesítést ugyan nem kaptam, de örömmel jelenthetem, hogy mától hivatalosan is él a www.hixsplit.hu!

Eltűnt a domain a kéthetes várólistáról

Tegnap járt le a két hét várakozási idő, ezzel le is került a domain a listáról. Ezek után elbírálják és ha mindent rendben találnak, bejegyzik s erről tájékoztatják a regisztrátort, aki pedig nekem küld értesítést.

Új design! Új programmal készül RFK

Új dizájn! A régi teljesen kép nélküli oldaltervet felváltotta a (szerintem még) jóízlés határain belül maradó grafikus layout. Különválasztottam a Főoldalt és a Híreket, így talán logikusabb a felépítése az oldalnak.

Kiderült, hogy régi (4.0x) Netscape kissé furcsán jeleníti meg az oldalt, illetve a bal oldai menüsort. Valamiért nem veszi figyelembe, hogy a képek szélei átlátszóak, és a JavaScript sem működik. Arról már nem is szólok, hogy a CSS-t sem támogatja szinte semennyire. Értetlenül állok az események előtt...

Elindítottam a domain regisztrációt

Elindítottam a regisztrációs folyamatot, azt mondták hamarosan kikerül a netre a kéthetes várólistára a domain.

Update: És íme, megtalálható a várólistán. Tegnap este került ki, most már csak várni kell.

Frissült az RFK levelezés beállítás szakasza

Frissítettem az RFK-t, nemrég kijött az 1.60-as The Bat!, ez már támogatja a POP3 over SSL-t. Ennek a beállításának menete került be.

Így kezdődött... Az első bejegyzés

Most kezdtem el összerakni az oldalt, enyhén szólva is kezdetleges még, de sebaj. Domain még nincs, regisztrációs eljárás még nincs elindítva, a DNS szerverek már működnek.

Korábbi hírek: 4321